Skip to main content

inloop over vrijwillige ondersteuning Home-Start vrijwilligers

17 juni 2024

15-5-2022


Op dinsdag  24 mei en woensdag 25 mei organiseren de coördinatoren van het gezinsondersteunings-programma Home-Start een inloop op vier verschillende plekken in de Achterhoek. De inloopmomenten zijn bedoeld voor geïnteresseerden en mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen in de ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen. Onder het genot van een bakje koffie of thee schetst vrijwilligerscoördinator Nicole Tannemaat of een van haar collega-coordinatoren beeld bij het doen van vrijwilligerswerk, de inhoud van de gezinsondersteuning inhoudt en het effect dat het werk heeft voor de gezinnen en de vrijwilliger. 

WAAR EN WANNEER:

  • Dinsdag 24 mei van 09:30 tot 10:30 uur Het Gevang, Nieuwstad 76 in Doetinchem.
  • Dinsdag 24 mei van 11:00 tot 12:00 uur bij De Groes, Stationsstraat 2 in Zelhem.
  • Woensdag 25 mei van 9.30 tot 10.30 uur bij 't Blok, Markt 2 in Lichtenvoorde
  • Woensdag 25 mei van 11.00 tot 12.00 uur bij Studio 16, Oudestraat 18 in Neede

STEUN IN DE RUG VOOR GEZINNEN 

Home-Start is een programma voor gezinnen die tijdelijk even een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze tegenwind ervaren of opvoedstress. Om deze kleine problemen klein te houden, helpt een vrijwilliger een gezin door een luisterend oor te bieden en praktische tips te geven uit eigen opvoedervaring. 

Nicole Tannemaat vertelt: “Home-Start is een laagdrempelige ondersteuningvorm in gezinnen, omdat opvoeden echt leuk is, maar soms ook heel zwaar. Onze vrijwilligers voorkomen dat de tegenwind, een grote storm wordt en dat problemen uit de hand lopen. Een vrijwilliger is een tijdelijke uitbreiding - voor maximaal een jaar - van het netwerk het gezin. Iemand die het gezin verder op weg helpt en eigen ervaring deelt, dat maakt echt een wereld van verschil voor heel veel gezinnen.”

Al meer dan 50.000 gezinnen zijn er de laatste 30 jaar ondersteund door vrijwilligers van Home-Start. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk bereiden de coördinatoren van Home-Start Achterhoek (uitgevoerd door Yunio) nieuwe vrijwilligers voor op de opvoedondersteuning door middel van een cursus. Een vrijwilliger-coordinator vertelt tijdens het inloopmoment bij alles over de cursus, het vrijwilligerswerk, het effect en de hulpvragen. 

 

MEER WETEN?

Voor informatie of contact neem contact op met de Nicole Tannemaat van Home-Start Achterhoek op homestartachterhoek@yunio.nl 

__________

Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg  

T: 088 260 9191 W: https://www.yunio.nl/coaching/home-start-vrijwilliger-worden.aspx


Interesse? Met wie en hoe kun je contact opnemen?

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger voor Home-Start of meer weten over dit vrijwilligersproject? Neem dan contact op met de coördinator in jouw gemeente. Hieronder vind je wie het zijn en hoe je ze kunt bereiken, of vul het formulier in. 


Medewerker

Rianne Stemerdink

Coördinator
Medewerker

Nicole Tannemaat

Coördinator
Medewerker

Vera Schakel – de Ligt

Coördinator

Dit artikel delen

Naar het nieuwsoverzicht