Skip to main content

BoekStart uurtjes in de regio

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Het opent de deuren naar een wereld vol verbeelding en avontuur en bevordert hun taalvaardigheid op een speelse en boeiende manier. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen, vergroten niet alleen hun woordenschat en begrip van taal, maar ontwikkelen ook essentiële interactieve vaardigheden.

Het voorlezen aan kinderen is als toveren met woorden, waarbij elk boek een schatkist vol verhalen en avonturen is. De BoekStart bijeenkomsten zijn een kans om samen met je kind deze rijke wereld van boeken te ontdekken, waardoor hun horizon wordt verbreed en hun creativiteit gestimuleerd. Bovendien zorgt het voorlezen voor quality time tussen jou en je kleintje, wat de band versterkt en hen ongelooflijk veel plezier bezorgt.

In diverse bibliotheken in de regio worden gezellige bijeenkomsten georganiseerd waarbij er onder het genot van een kopje koffie of thee wordt voorgelezen aan baby's/peuters (0-4 jaar) en hun ouders. Deze momenten in de bibliotheek zijn niet alleen leuk en leerzaam voor kinderen, maar bieden ook een geweldige kans voor ouders en verzorgers om andere ouders te ontmoeten. Het is een gelegenheid om ervaringen te delen, over opvoeding te praten en tips uit te wisselen. Terwijl je geniet van de verhalen, kun je ook genieten van een lekker kopje koffie of thee.

Na het voorlezen in de bibliotheek kunnen jullie samen boeken uitkiezen om mee naar huis te nemen. De bibliotheek biedt een overvloed aan boeken om uit te kiezen, waardoor je de magie van het voorlezen thuis kunt voortzetten. Dit creëert een blijvende liefde voor boeken en verhalen, zelfs als jullie niet in de bibliotheek zijn, en stimuleert lezen in de thuissfeer.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de BoekStart activiteiten in jouw bibliotheek. Samen kunnen we de verbeelding van onze kinderen prikkelen, hun taalvaardigheid verbeteren en de liefde voor lezen aanwakkeren. Kom langs in de bibliotheek en doe mee! Je zult zien hoe waardevol deze momenten zijn voor zowel jou als je kind..

Hieronder vind je een overzicht van de BoekStart uurtjes in onze regio. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. 

 

Boekstart

Aaltenvrijdag van 9:00-10:00Boekjes & Babbels
Borculo1e en 3e woensdag van de maand: 9.30 -11.00 uurBoekjes & Babbels
Didam1e dinsdag van de maand 10.00 – 11.00 uurBoekjes & Babbels
DoetinchemTijdelijk aangepastBoekstart
Eibergen2e woensdag van de maand: 10.30 – 11.30 uurBoekjes & Babbels
Gorssel1e en 3e donderdag van de maand: 10.00 – 11.00 uurBoekjes & Babbels
Groenlo3e donderdag van de maand: 10.30 – 11.30 uurBoekjes & Babbels
Hengelo Gld.Tijdelijk aangepastBoekstart
Lichtenvoorde1e donderdag van de maand: 10.30 – 11.30 uurBoekjes & Babbels
LochemIedere maandag en woensdag: 10.00 – 11.30 uurBoekjes & Babbels
Neede2e donderdag van de maand: 10.30 – 11.30 uurBoekjes & Babbels
Ruurlo1e maandag van de maand: 10.30 – 11.30 uurBoekjes & Babbels
's-Heerenberg2e dinsdag van de maand 10.00 – 11.00 uurBoekjes & Babbels
Ulftwoensdag van 10:15 - 11:00Boekjes & Babbels
Varsseveldwoensdag van 9:00 - 9:45Boekjes & Babbels
Winterswijk1e vrijdag van de maand: 10.30 – 11.30 uurBoekjes & Babbels

Meer over...

Boekjes & Babbels Borculo

Iedere 1e en 3e Woensdag van de maand van 09.30 - 11.00u in de Bibliotheek van Borculo. Lees meer...

Boekjes & Babbels Gorssel

Iedere 1e en 3e donderdag van de maand van 10.00 - 11.00u in de Bibliotheek van Gorssel. Lees meer...

Boekjes en koekjes Lochem

Iedere maandag- en woensdagochtend van 10.00 - 11.30u in de Bibliotheek van Lochem. Lees meer...