Skip to main content

Webinars

Webinar: naar de basisschool

woensdag 5 juni van 19.30 tot 20.30 uur

Janneke van der Made, logopedist, en Carolien Ostermann, pedagogisch adviseur, gaan met ouders in gesprek over o.a:

  • Wat moet je kind kunnen voordat het naar school gaat?
  • Wat kun je als ouder van school verwachten?
  • Wat verwacht school van je kind?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
Groei, vaardigheden, zindelijkheid, taal, vriendjes en vriendinnetjes.

Meld je aan

Het webinar wordt uitgezonden door GGD-Zaanstreek Waterland en mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen samenwerkende organisaties, waaronder Yunio

Taal en voorlezen

Ontdek de magie van taal tijdens de gratis webinar ‘Taal en voorlezen’

Het webinar is voor aanstaande ouders en ouders van baby's en dreumesen die meer willen weten over hoe je al ouder taalontwikkeling kunt stimuleren en tegelijkertijd kunt genieten van deze bijzondere momenten van contact. 

Bekijk het webinar terug

Wist je dat je baby al tijdens de zwangerschap begint met het leren van taal? Vanaf de 20e week van de zwangerschap kan je kleintje geluiden horen. En vanaf de 24e week herkent het zelfs stemmen. Je baby kent jouw stem dus al voordat het geboren is. Hoe mooi is dat! Praat en zing daarom tegen de buik, want deze klanken herkent je baby na de geboorte. En na de geboorte is het avontuur nog maar net begonnen!
In dit webinar hoort u van Janneke van der Made, logopediste van de GGD, en Mariëlle Jansen, leesmediaconsulent bij de Bieb, hoe baby's en dreumesen taal leren. Ontdek hoe jij als ouder de taalontwikkeling van je kleintje kunt stimuleren en geniet van deze bijzondere momenten van contact. 


Het webinar wordt uitgezonden door GGD-Zaanstreek Waterland en mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen samenwerkende organisaties: CJG Rijnmond , GGD Drenthe , GGD Zaanstreek Waterland, GGD Hart voor Brabant , Yunio Jeugdgezondheidszorg


Wil je meer weten over de taalontwikkeling van je baby en dreumes? Schrijf je dan nu en ontvang de link voor dit boeiende webinar. Laat de magie van taal beginnen! Meld je aan!

De emoties van het jonge kind

Wist je dat zelfs de allerkleinsten al emoties ervaren vanaf het moment dat ze ter wereld komen en dat de hechting al begint in de buik? Als ouders kunnen we vaak glimlachjes, fronsjes en gefrustreerde uitbarstingen herkennen, maar wat gaat er eigenlijk schuil achter deze gevoelens? Hoe kun je als ouder het beste reageren op het (pittige) gedrag van je peuter? En hoe help je je kind verschillende emoties te begrijpen en te reguleren?

In ons boeiende webinar delen we inzichten over de diepere behoeften van jouw kindje (0 tot 4 jaar).Ook gaan we in op hoe je deze behoeften kunt herkennen en hoe je kind zich op emotioneel gebied ontwikkelt. We geven je ook waardevolle tips over hoe je als ouder kunt reageren en hoe je je kind kunt begeleiden.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? 

Klik hier om het webinar terug te kijken