Skip to main content

Gehoortest bij pasgeborenen

Het gehoor is van groot belang voor de spraak- en taalontwikkeling van je baby. Om vast te stellen of je baby goed hoort, wordt al in de eerste levensmaand een gehoortest afgenomen.

Deze test heet de gehoorscreening bij pasgeborenen. Een gespecialiseerde medewerker voert de gehoortest uit. Je baby krijgt een klein zacht dopje in het oor. Het dopje is verbonden met een meetapparaatje, dat het gehoor van je baby meet. Beide oren worden apart getest. De test verloopt het beste als je kindje lekker ligt te slapen. Een volle buik en een schone luier zijn daarbij behulpzaam. De gehoortest doet geen pijn en duurt maar een paar minuten. 

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk de animatie van het RIVM.

Hoe werkt de gehoortest?

Waar en wanneer?

De gehoortest wordt op ieder consultatiebureau uitgevoerd. Een van onze planners neemt een paar dagen van te voren contact met je op om de gehoortest met je af te spreken. Twee dagen voor de afspraak ontvang je per sms een herinnering.  

De afspraak voor de gehoortest is niet bedoeld voor het wegen, meten, vaccineren of ander advies van/voor je kind(eren). Hiervoor verwijzen we je naar de inloopspreekuren of de volgende afspraak op het bureau.