Skip to main content

Home-Start

Heb jij kinderen van 0 tot 14 jaar? En voel je je weleens alleen, gespannen of machteloos? Heb je behoefte aan gezelschap, een luisterend oor of iemand bij wie je stoom kunt afblazen? Verlang je naar meer rust in huis, maar ook in je hoofd? Iemand die je helpt om je zekerder van jezelf te voelen en je steunt met praktische (opvoed)adviezen?

Het ouderschap is voor niemand makkelijk. Kom je er zelf niet uit, laat je dan helpen door een ervaren vrijwilliger van Home-Start. Zij komt wekelijks bij je thuis en steunt je op de manier die jij nodig hebt. Een moment van persoonlijke aandacht, praktische hulp en het gevoel dat je er níet alleen voor staat.

"Als alleenstaande moeder had ik de behoefte om met iemand over alledaagse problemen te praten. Ik kreeg veel ongevraagd advies van mensen uit mijn omgeving, maar kon daar mijn eigen weg niet in vinden. Ik wil serieus worden genomen. En dat gevoel heb ik bij Els. Wij zijn moeders onder elkaar. Ik doe het op mijn manier en Els ondersteunt mij". 

Hoe werkt Home-Start?

Home-Start is een vrijwilligersproject met professionele ondersteuning door Yunio. Een coördinator bespreekt eerst met je hoe Home-Start jou kan helpen. Meestal is dit bij je thuis. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld, die vanaf dat moment wekelijks bij je thuis komt. Je vragen zijn de basis voor de ondersteuning, praktische hulp en vriendschap die de Home-Start vrijwilliger te bieden heeft. Vertrouwen in elkaar, daar gaat het bij Home-Start vooral om.

In welke gemeenten kun je gebruik maken van Home-Start?

Je kunt gebruik maken van Home-Start in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Montferland, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Wat kost Home-Start?

Er zijn geen kosten verbonden aan de ondersteuning van een Home-Start vrijwilliger. 

Interesse? Met wie en hoe kun je contact opnemen?

Wil jij jouw gezin aanmelden of meer weten over wat de Home-Start vrijwilligers voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met de coördinator in jouw gemeente. Hieronder zie je wie het zijn en hoe je ze kunt bereiken. 

Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek

Vera Schakel – de Ligt
v.deligt@yunio.nl 
06-30630221

Bronckhorst & Lochem

Nicole Tannemaat-Van den Bulk
n.tannemaat@yunio.nl
06 - 83 19 66 10 

Berkelland & Oost-Gelre

Winterswijk

Aalten