Skip to main content

VoorZorg

Ben jij voor de eerste keer zwanger? Heb je geen idee wat er op je af gaat komen? Het VoorZorg programma bij Yunio geeft je ondersteuning tijdens je zwangerschap en helpt je op weg bij de opvoeding van je kindje.

Wat doet het VoorZorg programma voor jou?

Tijdens de zwangerschap krijg je thuis regelmatig bezoek van een VoorZorgverpleegkundige van Yunio. Zij geeft jou informatie en ondersteuning. Totdat je kind twee jaar is, geeft zij ondersteuning. 

Als je zwanger bent, heb je vaak veel vragen. Dat is heel normaal. Belangrijk is dat je die vragen of zorgen met iemand kan bespreken. Bijvoorbeeld met een verloskundige, je partner of een ander vertrouwd persoon. Sommige vrouwen hebben een extra steuntje in de rug nodig in deze belangrijke periode. Om welke reden ook. Daarvoor is het programma van VoorZorg. 

Bij jou thuis

De VoorZorgverpleegkundige komt bij je thuis. Ze bespreekt hoe het met je gaat en geeft informatie. 

Onderwerpen die ze met je bespreekt, zijn:

  • Jouw gezondheid 
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling 
  • De gezondheid en veiligheid van jouw kind
  • Jouw rol als moeder en opvoeder
  • Jouw relatie met familie en vrienden
  • Het gebruik van algemene voorzieningen, zoals kinderbijslag, kinderopvang, consultatiebureau etc.

In welke gemeenten kun je gebruik maken van VoorZorg?

Je kunt gebruik maken van Voorzorg in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost Gelre, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.

Wat kost deelname aan het VoorZorg programma?

Deelname aan het VoorZorgprogramma is gratis. Het is extra naast de zorg van de verloskundige, kraamzorg en het consultatiebureau.

Een VoorZorg verhaal


Interesse? Met wie en hoe kun je contact opnemen?

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met één van onze VoorZorgverpleegkundigen of stuur een mail naar JGZ.Voorzorg@yunio.nl. Samen kun je bespreken of VoorZorg iets voor jou is.

Ons team

Margriet Lubbers

06 - 82 06 27 27

Marlies van Wessel

06 - 22 38 51 32

Kim Wisselink

06 -10 78 88 27