Skip to main content

week van de opvoeding

Vertel eens... Het is een uitnodiging aan vaders, moeders, zorgverleners, vrijwilligers, opa's en oma's, eigenlijk aan iedereen die met opvoeden te maken heeft, om zijn of haar verhaal te vertellen. 

Home-Start vrijwilliger Elles

"Wanneer ouders stralen is het goed, daar krijg ík zoveel energie van," vertelt de energieke Home-Start vrijwilliger Elles. Elles ondersteunt, ondanks alle coronamaatregelen Stephanie tijdens de zwangerschap en na de geboorte van haar zoon. 

Home-Start moeder: ''ik wil graag laten zien dat we het zelf kunnen''

De situatie is voor Stephanie ingewikkeld. Ze is zwanger en zit vol met vragen. Een Home-Start vrijwilliger helpt en ondersteunt haar. Vanwege alle coronamaatregelen, grotendeels digitaal.

Ines Donderwinkel lactatiekundige bij Yunio over borstvoeding

"Het doet me goed als een moeder geniet van het geven van borstvoeding. Dat is waar het uiteindelijk om draait."

Het werken is in deze tijd heel anders

Iedereen moet zoveel mogelijk thuiswerken, zo luidt het advies van onze minister. Ik kijk om mij heen en denk hoe dan?

Vrijwilliger InhuisSteungezin vertelt

“Als leerkracht op een basisschool heb ik al veel verschillende kinderen in mijn klas gehad. En met veel kinderen gaat het natuurlijk heel erg goed, maar ik zie ook kinderen die het thuis moeilijker hebben," vertelt Rianne Geerligs, vrijwillige Steunouder bij Inhuis Steungezinnen van Yunio. 

Home-Start vrijwilliger Michaela Winkelman

Je kunt je er, al zou je willen, geen voorstelling van maken hoe het is om alles achter te laten en met  3 kleine kinderen op het vliegtuig te stappen op weg naar een land dat je niet kent, waarvan je de taal niet spreekt, maar waar je niet dagelijks de kans loopt gebombardeerd of afgeschoten te worden. Dit overkwam mijn eerste HomeStart ge...

Taal zit in alles

Els van Hal is een van Yunio’s meest doorgewinterde Kindertaalcoaches. Al ruim 7 jaar werkt ze als vrijwilliger met jonge kinderen die van oorsprong geen Nederlands spreken. Als Kindertaalcoach helpt Els een peuter of kleuter spelenderwijs met de Nederlandse taal.

InHuis Steungezin; wat betekent dat?

Een steungezin biedt alleen opvang overdag in een gewone gezinssituatie. Geen bijzondere uitstapjes, maar gewoon een kopje thee na school of samen knutselen. De kinderen draaien een paar uur per week mee in het steungezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Lees hier over hoe andere vrijwilligers zich inzetten bij het project InHuis Steungezinnen.

De verhalen van een moeder

Nicole Tannemaat is 32 jaar, moeder van Tess van 10 maanden en woont met haar man Kaj en haar dochter Tess in Doetinchem.  Sinds enkele maanden werkt ze als Home-Start coördinator bij Yunio. Nicole blogt maandelijks voor Yunio over het ouderschap en welke verrassingen ze tegenkomt.

Ervaringsverhaal van Margit

Margit Harbers: "Mijn werk als jeugdverpleegkundige is heel veelzijdig..."

Home-start: Niemand is een supermoeder

Home-Start vrijwilliger Caroline Harbers over de simpele dingen die een groot verschil maken...

Het VoorZorg verhaal

Kijk mee hoe het VoorZorg programma deze moeder heeft geholpen...

Ervaringsverhaal van Home-Start moeder Nicolien

Nicolien vertelt over hoe ze het zich anders had voorgesteld. En hoe de hulp van een vrijwilliger van Home-Start haar weer mee laat doen... 

Moeder Mandy kiest bewust voor vaccineren

Samen met haar partner kwam ze tot de conclusie dat vaccineren de meest verstandige keuze is.

Moeder jet over vaccineren

Jet kiest voor een aangepast vaccinatie programma voor haar kinderen.

Waarom Eefje Lid cliëntenraad Yunio werd

Eefje, Moeder, vrouw van, fysiotherapeut, vriendin en sinds twee jaar ook de rol van lid clientenraad Yunio. Bijna 4 jaar geleden werd ik voor de eerste keer moeder. Een bijzondere rol, waarbij je ineens verantwoordelijk bent voor zo'n hummeltje. Zodra je die kleine vasthebt, vergeet je de wereld om je heen en voel je de intense...