Skip to main content

Huisbezoek door een jeugdverpleegkundige

Zwanger? En heb je vragen of zorgen? Yunio kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Aan de verloskundige kun je vragen wat wel en niet gezond is. Maar soms heb je andere vragen. Vragen of zorgen over geld, over hoe je je kind kunt opvoeden, of over de ruzies met je partner of familie. Het is fijn als je deze vragen of zorgen al kunt bespreken als je zwanger bent. En hulp kunt krijgen. Op een manier die bij jou past. Iemand die je vragen kan beantwoorden en met je mee kan denken. Dan voel je je lekkerder. En dat voelt de baby ook.

In Nederland willen we het beste voor alle kinderen. En dat begint al in de zwangerschap. De verloskundige en de kraamzorg kijken met jou of alles goed gaat. Zij zoeken naar mogelijkheden om je te helpen. 

Wanneer de verloskundige of de kraamzorg je niet kunnen helpen, kunnen zij je doorverwijzen naar een jeugdverpleegkundige. Je kunt dan gebruik maken een huisbezoek door een jeugdverpleegkundige. Dit mag, maar het hoeft niet. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door. 

Huisbezoek aanvragen?

Een huisbezoek vraag je gemakkelijk aan door onderstaand formulier in te vullen.  Als je het prettig vindt om je samen met je verloskundige of iemand anders aan te melden, vraag dan of ze je willen helpen. De jeugdverpleegkundige van Yunio uit jouw gemeente,  belt of mailt je daarna om een afspraakte maken. Het huisbezoek is gratis.

Woon je in de gemeente Bronckhorst of Montferland

Meld je dan aan via deze knop

Woon je in Aalten, Berkelland, Doetinchem , Oost Gelre, Lochem, Oude IJsselstreek, Winterswijk of Zutphen

Vul dan onderstaand formulier in om een huisbezoek aan te vragen.

Gegevens Zwangere

Indien verwezen, graag hieronder de contactgegevens van de verwijzer invullen.

Sensire-Yunio gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Informatie over jouw privacy en rechten bij Sensire-Yunio kun je vinden op https://www.sensire.nl/privacyverklaring/

Lukt het invullen niet?

Bel dan met onze planning op 088 260 9180 voor het maken of wijzigen van een afspraak. 

Bron: NCJ