Skip to main content

Gehoortest pasgeboren op alle Yunio locaties.

22 juni 2022

2-6-2022

Vanaf 1 juni voert Yunio de gehoorscreening uit op alles locaties in haar werkgebied. Voorheen moesten ouders met hun jonge spruit soms verder reizen om de gehoorscreening bij hun kind uit te laten voeren, vaak zelfs buiten de gemeente. Met de pilot die in ieder geval een jaar duurt, komt daar nu een einde aan.  Een ouder kan vanaf 1 juni samen de baby terecht bij het consultatiebureau in eigen gemeente. 

 

 

Het gehoor is van groot belang voor de spraak- en taalontwikkeling van een baby. Om vast te stellen of een baby goed hoort, wordt al in de eerste levensmaand een gehoortest afgenomen. Deze test heet de gehoorscreening bij pasgeborenen. Een gespecialiseerde medewerker voert de gehoortest uit. De baby krijgt een klein zacht dopje in het oor. Het dopje is verbonden met een meetapparaatje, dat het gehoor van je baby meet. Beide oren worden apart getest. 

Joyce Disbergen, coördinator Neonatale gehoorscreening  bij Yunio vertelt; “We zijn heel blij dat we de  screening  nu op al onze locaties aan kunnen bieden. Dat scheelt echt heel erg veel voor ouders, die soms ver moesten rijden. Met een kleine baby, of soms zelfs twee of drie,  is het voor ouders een hele onderneming om zo ver te reizen, terwijl een moeder nog herstellende is en vaak nog niet mag autorijden. Hoe fijn is het dan dat deze test gewoon bij je om de hoek wordt afgenomen. “

De pilot duurt in ieder geval tot en met mei 2023 waarna geëvalueerd wordt hoe deze uitbreiding van testen  op alle locaties verloopt, en of het gaat passen in de het standaardpakket. 

Dit artikel delen

Naar het nieuwsoverzicht