Skip to main content

Lonneke van der Veer volgt Wilma Heesen op als directeur Yunio

28 juni 2023

Lonneke van der Veer volgt Wilma Heesen op als directeur Yunio

Lonneke van der Veer volgt Wilma Heesen op als directeur van  Yunio Jeugdgezondheidszorg en Sensire Maatschappelijke Dienstverlening. Dat heeft de Raad van Bestuur van de overkoepelende stichting Sensire vandaag bekendgemaakt.

 

Lonneke van der Veer neemt per 1 december het stokje over van Wilma Heesen, die haar functie overdraagt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.  Met de aanstelling van Lonneke krijgt Yunio een directeur uit de eigen gelederen. Van der Veer is sinds 2007 verbonden aan Yunio. De Raad van Bestuur ziet in Lonneke een getalenteerde, gedreven en betrokken directeur met een duidelijke visie op jeugdgezondheidszorg en preventie. Bestuurder Maarten van Rixtel: “Lonneke brengt ervaring uit de sector en een eigentijdse leiderschapsstijl. Bovendien heeft ze niet alleen de kennis, maar ook de gedrevenheid om Yunio strategisch op koers te houden.”  

 

Wilma Heesen heeft sinds haar komst in 2014 een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Yunio tot een organisatie die staat voor haar belofte: voor elk kind een route. De Raad van Bestuur kijkt met grote waardering terug op de wijze waarop zij haar rol steeds met verve heeft vervuld, zegt bestuurder Maarten van Rixtel. “Wilma heeft Yunio tot bloei weten te brengen met haar kennis uit het gemeentelijke domein,  een geheel eigen visie op leiderschap, een altijd luisterend oor en ijzersterke coachingsvaardigheden. Ze creëerde sterke teams die in staat zijn om zelfsturend en als autonome professionals te werken. Zo zette zij zich in om voor alle kinderen gelijke kansen te creëren.” 

In de afgelopen maanden is zorgvuldig aandacht besteed aan goede opvolging. De koers die Yunio vaart, haar visie op preventie en het waarborgen van continuïteit en medewerkergeluk waren daarbij hoog geprioriteerd. Yunio is dan ook verheugd een geschikte interne kandidaat te hebben gevonden in de persoon van Lonneke van der Veer en dat zij heeft aangegeven de ambitie en de wil te hebben deze uitdaging vol enthousiasme aan te gaan. Wilma zal na haar vertrek deels verbonden blijven aan Sensire voor verschillende projecten.

Dit artikel delen

Naar het nieuwsoverzicht