Skip to main content

Ondersteuningsproject Young & Kids stopt per 1 september

02 september 2024

Met pijn in het hart willen we u informeren dat Yunio heeft moeten besluiten om per 1 september 2024 het ondersteuningsprogramma voor kwetsbare jonge moeders van 15 tot 25 jaar, Young & Kids, te beëindigen. Dit moeilijke besluit is genomen naar aanleiding van een fors teruglopend aantal aanmeldingen in de afgelopen jaren.

Young & Kids heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 400 jonge moeders ondersteund bij het combineren van ouderschap met werk of school. Het programma bood waardevolle groepsbegeleiding, coaching en praktische hulp aan deze kwetsbare doelgroep. Helaas sluiten de veranderende behoeften van de doelgroep en het bredere aanbod in het preventieve domein niet langer aan bij het concept van Young & Kids.

Het was een moeilijke beslissing om te stoppen met Young & Kids, maar we zijn erg trots op wat we samen met onze partners hebben bereikt. Het programma ontstond destijds omdat er weinig aanbod was voor jonge moeders, en bij Young & Kids konden zij de steun vinden die zij nodig hadden op weg naar een zelfstandige toekomst.

In het bijzonder willen we onze waardering uitspreken voor Lian Beerten. Lian is vanaf het begin bij Young & Kids betrokken geweest. Haar betrokkenheid, empathie en enorme inzet hebben een blijvende impact gehad op het leven van vele jonge moeders. Dankzij haar begeleiding konden zij hun eigen kracht en zelfvertrouwen hervinden, wat hun toekomstperspectieven aanzienlijk heeft verbeterd.

Daarnaast willen we ook Dewina Jurg bedanken, sinds enige tijd ook coördinator bij het project. De afgelopen jaren heeft zij, mede vanuit haar eigen ervaring, de jonge moeders mogen begeleiden en ondersteunen. Haar bijdrage onderstreept de kracht van het programma en de positieve impact die het heeft gehad.

We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om al onze netwerkpartners, collega's en studenten te bedanken die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Young & Kids. Met speciale dank aan de medewerkers en partners van het Graafschap College te Doetinchem.

Met het vervallen van Young & kids laat Yunio de doelgroep jonge moeders beslist niet los, we blijven hen ondersteunen waar nodig. Middels diverse programma´s als VoorZorg, HomeStart, In-huis steungezinnen of bijvoorbeeld #Opladers. Mocht u verdere vragen hebben of informatie wensen, neem dan gerust contact op met Lonneke van der Veer, directeur Yunio Jeugdgezondheidszorg via l.vanderveer@yunio.nl 

We willen u hartelijk danken voor de fijne samenwerking, vertrouwen en betrokkenheid gedurende de afgelopen jaren.

Met vriendelijke groet,

 

Lonneke van der Veer  

Directeur Yunio

Dit artikel delen

Naar het nieuwsoverzicht